Menu

Schema

Schema för Jonas Paulmans planteringsresor

Under 2020 var det 10 år sedan Jonas Paulman började cykla runt i Sverige och plantera träd. Planteringarna görs i samarbete med förskolor, skolor, kommuner, kyrkor, företag och andra organisationer. Genom att beställa plantering av Barnens Träd stödjer de Jonas Paulmans arbete med att uppmärksamma FN:s barnkonvention och kampen för barnens rätt i samhället. Nya bokningar av trädplanteringar strömmar in året runt och de utförs sedan under vår, sommar och höst i samband med Jonas Paulmans cykelrundor till de aktuella orterna.

2020 - ett inställt år
Jubileumsåret 2020 skulle ha omfattat en inledande "liten" cykeltur från Jönköping via bland annat Tranås, Linköping, Norrköping, Södertjälje och Nynäshamn. Det "stora" cykelrundan skulle ha startat i Göteborg och gått via orter som Varberg, Halmstad, Bjuv, Karlshamn, Kalmar, Söderköping och Stockholm söder innan målet i Haninge. Det fanns även en tredje runda inplanerad, med start i Nynäshamn och sedan ner via Nässjö, Vetlanda och Eksjö innan hemfärd bland annat via Nyköping för att avslutas i Haninge. Men 2020 blev inte som planerat och på grund av coronapandemin ställdes turerna in. 

Turer 2021

Hur 2021 kommer att utvecklas är än så länge oklart. Det avgörs av hur snabbt coronapandemin kan stoppas och när människor får börja mötas i större grupper igen. Förhoppningsvis kan det bli en cykel- och planteringsrunda under sensommaren. Så fort det finns möjlighet kommer hemsidan att uppdateras med datum och orter.

Boka en plantering du med
Vill du boka en plantering? Du är varmt välkommen att kontakta Jonas Paulman direkt. Se kontaktsidan för mer information och intresseanmälan.
 

På bilden syns ett av de träd som planterats för Barnens Träd i Vi-skogen i Kenya.